Túramozgalmak

mozgalmak együtt

Országos Kéktúra

Az útvonal a Vas megyei Írott-kőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóházáig húzódik. A teljes útvonal 1128 km, jelzése kék sáv. Ebből egy körülbelül 177 kilométeres szakasz halad keresztül a Bakonyon és a Balaton-felvidéken. A szakaszok bárki által, bármilyen irányból, akár több részre bontva időbeli megkötések nélkül teljesíthetőek. Túra teljesítését az igazoló füzetben megfelelő helyre ütött pecséttel lehet igazolni.

Bakonybél – Zirc – Bakonynána – Bodajk.

Közép-Dunántúli Piros

Az útvonal a Gerecse, Vértes és Bakony hegységeken húzódik végig Piszkétől egészen Zircig. A teljes útvonal 296 kilométer hosszú. Ebből egy körülbelül 108 kilométeres szakasz halad át a Bakonyon. 6 éves kortól bárki, bármilyen irányban, akár több szakaszban és időbeli megkötések nélkül teljesítheti. A túra teljesítésnek igazolása az igazolófüzetbe, az ellenőrző pontokon beütött pecséttel történik.

– Zirc – Porva-Csesznek

– Porva-Csesznek – Vinye

– Vinye – Kőris –hegy (Bakonybél)

– Kőris – hegy (Bakonybél) – Gerence-völgy (Bakonybél)

– Gerence- völgy (Bakonybél) – Pápavár-alja

– Pápavár-alja – Augusztin-tanya

– Augusztin-tanya – Hárskút

– Hárskút – Eplény

– Eplény – Alsópere

– Alsópere – Öreg-Futóné

Mária-út

Zarándokút, mely egy Közép-Európán átívelő hálózat. Összesen több mint 1400 kilométer hosszúságú útvonal. A Bakonyban mintegy 63 kilométeres szakasza halad keresztül:

– Bakonybél – Szentkút – Somhegy – Zirc

– Zirc – Ördögárok – Bakonyoszlop – Koromla – Csatka (+ Ördögárok kerülő).

Dornyai Béla Emléktúra

A túra a Bakony neves kutatójának, Dornyai Bélának állít emléket. Az útvonalat végigjárva megismerhetjük a hegység geológiai érdekességeit. Az emlék út sárga sáv jelzéssel jelölt, összesen 53 kilométer hosszú. A túra bárki által, bármilyen irányból teljesíthető, akár több szakaszban is, időbeli megkötések nélkül. A teljesítés igazolása az igazoló füzetben leírtak szerint történik.

Az emlékút az alábbi útvonalon halad:

Porva-Csesznek – Csesznek – Porva – Bakonybél – Herend.

Rómer Flóris Emlékút

A túra a Bakony egyik neves kutatójának és a magyar régészet megalapozójának, Dr. Rómer Flórisnak állít emléket. Az emlékút zöld sáv jelzéssel jelölt, összesen 72,5 kilométer hosszú. A túra bárki által, bármilyen irányból teljesíthető, akár több szakaszban is, időbeli megkötések nélkül. A teljesítés igazolása az igazoló füzetben leírtak szerint történik.

Az emlékút az alábbi útvonalon halad:

Porva-Csesznek – Porva – Bakonybél – Zirc – Csesznek – Likas–kő–barlang – Bakonykoppány

(Forrás: http://www.programturizmus.hu/)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.